Katteriet S*KustensHans Ljunggren & Stellan Spetz
AV SVERAK DIPLOMERAD UPPFÖDAREVårt stamnamn Kustens kommer sig av att vi bodde vid Kusttorget i Göteborg, bara ett stenkast från hamnen och med utsikt över hanminloppet och Vinga fyr. Numera bor vi i Hudene, som ligger 6 km från Herrljunga.
Från början tänkte vi oss en uppfödning av Brittiskt korthår men då vi fann Burmillan så insåg vi att detta verkligen är ”vår” ras. Senare bestämde vi oss också för att inkludera Singapuran i uppfödningen.
Våra britter bor fortfarande kvar hos oss, såklart, men det blir inga fler kullar på denna ras.
Vår uppfödning är liten och sker helt och hållet i hemmiljö där kattungarna växer upp i sällskap av oss och våra vuxna katter. Vi vill i första hand avla fram katter med bra temperament som passar bra som sällskapskatt men är kattungarna av utställnings- eller avels-kvalité är det ju en bonus för oss.
För att skilja våra olika kullar åt bestämde vi oss för att ha ”SL” i namnet på våra burmillor. Det är inte en förkortning för Spetz/Ljunggren, som man skulle kunna tro, utan för Silver Line då alla burmillor har silver i pälsen. De kattungar som blir golden kommer att ha GL som då står för Golden Line.

Våra kattungar levereras tidigast vid 16 veckors ålder, de är veterinärbesiktigade, fullvaccinerade, avmaskade, chipmärkta och försäkrade mot dolda fel i 3 år hos Agria.

Vi är medlemmar i Föreningen Ädelkatten, som är en SVERAK-ansluten klubb i Göteborg.

Kontakta oss gärna:
Hans mobil 070 - 4567318 Stellans mobil 070-7364221
E-post hans@kustens.com & spetz.stellan@gmail.com