Singapura

SINGAPURAN lär vara den minsta kattrasen, normalvikten är 1,8 – 2,7 kilo.
Om rasen SINGAPURA

Singapuran är en glad, nyfiken och mediumaktiv katt. Singapuran älskar sina ägare, den är liten med utpräglat stora öron och ett tilltalande uttryck.
Kroppen är medelkraftig och muskulös med en lätt krökt rygg, medellånga ben och små tassar. Singapuran har ofta bra tyngd för sin storlek. Svansen är medellång och avsmalnande till en trubbig svanstipp.
Huvudet är rundat med markerad avsats mellan kinderna och ett fyrkantigt nosparti. Öronen är stora, breda vid basen och något spetsiga. Ögonen är stora, mandelformade och lätt snett ställda.

Färgen är grön eller hasselnöt. Pälsen är kort och ligger mycket tätt intill kroppen, den är ljust brun och tickad med klara kontraster. Färgen påminner om abessinierns men är ljusare och kallare på grund av att singapuran har burmautfärgning vilket bleker pälsfärgen på delar av kroppen.
SINGAPURA – historia och ursprung.
Singapurnan påstås av en del härstamma från Singapores gator där rasen var en vanlig strykarkatt. Andra tvivlar på redogörelsen och säger att den härstammar från Huston, Texas. Singapuran är preliminärt godkänd inom FIFe från 1 januari 2013 och tävlar på utställning i kategori III, korthår.

Fritt översatt från FIFes rasstandard och från Stora boken om katter.